Orimattilan Iltarastit

Kausi 2006

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2006 
> Tyytyväisyyskyselyn yhteenveto 
> Kalenteri, tulokset & härvelit 2006 
 
 
Mustajärven rastit etsitty - Iltarastikausi ohi [2.10.2006] 
Onnistunut Iltarastikausi 2006 sai arvoisensa finaalin Mustajärven hienossa maastossa. 60 suunnistajaa osallistui, viimeiset jo hämärän laskeuduttua, Länsi-Orimattilan haasteelliseen tapahtumaan. Myös Orimattilan ulkopuolisia osallistujia oli mukavasti mukana.  
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset 
 
Kausi päätökseen Mustajärvellä [26.9.2006] 
Kauden 2006 viimeiset Iltarastit suunnistetaan pääosin hyväkulkuisessa ja upeassa avokallio-korpimaastossa. Radat kulkevat metsähoidollisista toimenpiteistä kärsineitä alueita vältellen vaikka ihan kokonaan hitaita maastonosia ei ole pystytty kiertämään. Maaston korkeuserot ovat maksimissaan 45 m. Kartta päivitetty vastaamaan tilannetta 9/2006. Radoiksi Jari "Jalle" Lehtonen on laatinut: 4.9 km (12 rastia), 3.0 (9 rastia) ja 1.4 km (5 rastia). Tervetuloa hienon Iltarastikauden hienoon finaaliin! 
 
Syyssää suosi suunnistajia Heinämaalla [25.9.2006] 
Ilmakanmäen kallioilla ja metsissä suunnistettu kauden toiseksiviimeinen tapahtuma keräsi mukavan osallistujamäärän, 76 suunnistajaa. Harri Kettusen ja Tauno Backmanin ratamestaroimat rastit saatiin juosta läpi hienossa ja kuivassa syyssäässä. Ratavalikoimaa oli laajennettu niin normaalia pidemmällä E(xtreme) radalla kuin pikasprintillä (600 m). 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Suunnistusta Ilmakan kallioilla [20.9.2006] 
Uusittu Heinämaan kartta kerää suunnistajat maanantaina yhdelle Orimattilan korkeimmista kallioista. A-ratana tarjolla on 4.9 km (14 rastia): Alku ja loppuosuus Ilmakanmäellä, reitinvalinnoista riippuen pääosin helppokulkuista maastoa. B-vaihtoehto 2.9 km (11 rastia) kiertelee Ilmakanmäellä kalliomaastossa. C-rata 1.7 km (5 rastia) on polkuihin tukeutuva rata kalliomaastossa. Extrana lämmittelyyn sopiva 0.6 km (4 rastia) sekä Extreme 6.2 km (20 rastia). 
Opastus Lahden suunnasta tulevia huomioiden sekä tieltä 1691 että tieltä 167 (Virenojantien risteys). 
HUOM! Paikoitustilaa on rajoitetusti - kannattaa suosia kimppakyytejä. 
 
Hieno syysilta Salusjärvellä [18.9.2006] 
Salusjärven maasto toimi näyttämönä toistamiseen peräkkäin kun Iltarastit käytiin uudella "Salusjärvi-itä" kartalla. Ratamestarit Kristian Leppänen ja Janne Konttila tarjoilivat suunnistajille alueen hyväkulkuisimmat osat. Kaikkiaan 68 suunnistajaa löysi paikalle mukavan lämpimään syyssäähän. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Salusjärvellä jatkuu [14.9.2006] 
Iltarastit jatkuvat Salusjärven uudella kartalla. Ratoina maanantaina on tarjolla 5.0 km, 2.8 km ja 1.7 km. Kahden pidemmän radan alkuun ratamestari tarjoaa pidempiä reitinvalintavälejä. Sokkona ei siis kannata matkaan lähteä, vaan suunnitelma kannattaa tehdä kaikessa rauhassa. Loppuosille radoista tarjoaan tiukempaa rastinottoa. Maasto on edelleenkin hyväkulkuista ja polkuverkosto helpottaa matkan tekoa. Lyhyt rata sopii polkujen ansiosta ensikertalaisellekin. 
 
Salusjärven uusi kartta testattu [12.9.2006] 
Yösuunnistuksessa perjantaina ensikäytön saanut Salusjärven uusi kartta testattiin nyt myös onnistuneesti Iltarasteilla. Kommentit kartasta ja maastosta olivat positiivisia sillä radat kiertelivät pääasiassa hyväkulkuisilla lähialueilla. Ratamestarin tarjoamalle syys-extremematkallekin uskaltautui kaksi suunnistajaa. Maininnan arvoinen on myös 1.500 suorituksen rajan ylittyminen kauden aikana, Salusjärven tapahtuman jälkeen suorituksia on tilastoitu yhteensä 1.545 kappaletta. 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Uusi kartta ja yösuunnistusrastit käytössä Salusjärvellä [7.9.2006] 
Maananaina käytössä on kokonaan uusintakartoitettu (6-8/2006, Jorma Hämäläinen) Salusjärven maasto. Rastit ovat samoja, joita perjantaina on käytössä aluemestaruus yökilpailujen radoilla. Yökisaa varten ratamestari Jyrki Tuokko luonnehtii maastoa yösuunnistuksen ennakoissa seuraavasti: "...Maasto sopii hyvin yösuunnistukseen etenkin lähempänä kilpailukeskusta. Kaikille radoille on pyritty laatimaan muutama selkeä reitinvalintaväli. Vihreän käyttö kuvaa hyvin kulkukelpoisuutta maastossa. Suot ovat erittäin hyviä juosta, kuten myös mäkien päällisetkin. Rehevät notkot ovat hitaahkoja kulkea.". Ratoina 4.7 km (10 rastia), 3.2 km (6 rastia), helppo 1.6 km (5 rastia) ja syksyinen extreme 7.2 km (10 rastia). 
 
Tietävälän rastit suunnistettu [5.9.2006] 
Ämmänäyrään maastossa suunnistettu tapahtuma houkutteli 53 suunnistajaa syksyiseen metsään. Ollostentien eteläpuolella kokonaan suunnistetut rastit osoittautuivat haasteellisiksi, osin hieman yleispiirteisen kartoituksen vuoksi. Kivien kuvaus muutamalla rastilla toi lisää väriä jälkipeleihin. Iltarastien jälkeen tiistaina Tietävälän pienet koululaiset kävivät myös lyhyella radalla harjoittelemassa tuleviin koululaiskisoihin. 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Hyväkulkuista maastoa Tietävälän koululla [1.9.2006] 
Syyskuu alkaa Tietävälän koulun maastossa, jonne Kalevi Aalto on suunnitellut runsasrastiset radat: 5.5 km (15 rastia), 3.3 km (11 rastia) ja helppo 1.7 km (6 rastia). Maasto on Ämmänäyrään ulkoilualueen kangasmaastoa, nopeakulkuista ja polkurikasta mutta on pisimmlle radalle sijoitettu muutama juonikas tiheikkörastikin, joten tarkkutta vaaditaan - kuten suunnistuksessa aina. 
 
Vaihteeksi vettä [28.8.2006] 
Järvikylän rasteilla, kauden 19. tapahtumassa taivas tarjoili viimein vettä suunnistajien niskaan. Vaativa maasto oli kastuttuaan entistäkin raskaampi ja ratoihin kului keskimääräistä enemmän aikaa. Heikki Jokisen ja Jarkko Keinäsen laatimat radat tarjosivat haastetta kaikille 53:lle suunnistajalle. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Hollilanmäki päättää elokuun [23.8.2006] 
Elokuun viimeiset iltarastit suunnistetaan Hollilanmäen kartalla Järvikylässä. Parkkipaikka ja tapahtumakeskus on Niemisten MMS:n talolta n. 500 m päässä pellolla. Ratoina 5.5 km (12 rastia), 3.3 km (8 rastia) ja 1.7 km (6 rastia). Lisäksi kaikkiin ratoihin sisältyy n. 500 metrin "pakollinen alkuverryttely" lähtöpisteelle. Erikoisuutena kaikilla radoilla rastipisteenä suomalaisittain harvinainen luola. Suunnistajien on huomattava että pistepellot kierretään normaalisti. 
HUOM. Järjestäjien työaikataulusta johtuen maastoon pääsee vasta klo 17, eli joissain tapahtumissa käytössä ollut "ennakkolähtö" ei ole tällä kertaa mahdollista. 
 
Osanottajaennätys Kalliojärvellä! [21.8.2006] 
Haasteellinen lähimaasto keräsi Orimattilan Iltarastien kauden osanottajaennätyksen Pariisin kartalle. Tapahtumassa kirjattiin yhteensä 95 rastinhakijaa ja edellinen ennätys toukokuulta Käkelästä, 92 suunnistajaa, ylitettiin. Runsaasta osallistujakaartista erottuivat erityisesti lapset ja nuoret, joiden mieleen oli Orimattilan kaupungin järjestämä "pesumahdollisuus". 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Kalliojärven uimaranta kutsuu 21.8. [17.8.2006] 
Seuraavat iltarastit suunnistetaan Pariisin hienossa maastossa ja Iltarasteille uudessa maastonosassa. Lähtöpaikkana toimii Kalliojärven uimarannan P-alue. Eilen samassa maastossa pidetyn Hipposuunnistuksen jälkeen testattiin myös uimaveden lämpötila ja se salli vedessä viihtymisen pitkään (alle 15 v. uimareilla). Myös pesumahdollisuus tarjotaan siis samaan osanottohintaan! Radoiksi Veli-Matti Onnela on tarjoilee 4.8 km (14 rastia). 2.4 km (7 rastia) ja 1.2 km (5 rastia). 
 
68 suunnistajaa Nikkijärvellä [14.8.2006] 
Osanottajamäärä Nikkijärven vaativilla kallioalueilla taitojansa koettelemassa oli hyvää tasoa. Ennakkoon mainostettu hyväkulkuinen maasto, erityisesti mäkien laet, palkitsi Länsi-Orimattilaan suunnanneet "pihkaniskat". Keskikesällä seuraa tehneet paarmat olivat vaihtuneet hirvikärpäsiin, joita metsästä tulleet suunnistajat kertoivat parveilleen paikoin paljonkin. 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Nikkijärvellä käytössä kartan parhaat alueet [10.8.2006] 
Tulevan maanantain 14.8. iltarasteilla Nikkijärvellä nautiskellaan kartan parhaista osista. Syksyisen hankalakulkuiset hakkuut on pyritty kiertämään mahdollisimman hyvin ja toisaalta kuiva kesä on jo lakastuttanut suuren osan aluskasvillisuudesta. Soiden märkyyskään ei suunnistajia hidasta vaan tarjolla on perinteisen hienoa ja vauhdikastakin metsäsuunnistusta. Ratamestarit Anneli ja Hanna Laine tarjoavat kävijöille radoiksi 4.3 km, 2.8 km ja 1.5 km. 
 
Sammaliston maastossa tarkkaa suunnistusta [7.8.2006] 
Perinteisesti vaativa Sammaliston maasto tarjosi jälleen pohdittavaa illan rasteilla. Yhteensä 83 rastinetsijää osallistui Länsi-Orimattilan kallioilla ja metsissä pidettyyn tapahtumaan lämpimässä säässä. Vaativat rastipisteet ja ratamestarin kinkkiset radat tarjosivat haasteita kokeneimmillekin suunnistajille ja "mukana myös osastolle" pääsi tavallista enemmän osallistujia. 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Sammalistossa tarjolla neljä rataa [3.8.2006] 
Sammaliston Iltarasteilla ma 7.8. on tarjolla poikkeuksellisesti neljä rataa. Suositusta keskiradasta (B-rata) on tarjolla kaksi versiota: 2,3 km (6 rastia) ja 2,9 km (9 rastia). Lyhyempi B-radoista soveltuu monelle tähän asti C-rataa kiertäneelle. C-radasta onkin tehty tavallista helpompi ja lyhyempi: 1,1 km (3 rastia). Pisimmän reitin kiertäjille ratamestari Paavo Inkinen on laatinut 4,4 km ja 10 rastin lenkin. 
 
Reserviläisampujat ja suunnistajat mahtuivat samalle harjoituspaikalle [31.7.2006] 
Yhteensattuma aiheutti sen, että pistooliradan parkkipaikalla oli tavallista enemmän vilskettä - suunnistusnastarien rapsetta ja pyssynpauketta - kuin normaalisti. Samalle päivälle osuneet reserviläisten ammunnat ja Orimattilan Iltarastien tapahtumat eivät kuitenkaan häirinneet toisiaan vaan tapahtumapailalle mahduttiin sopuisasti, niin kompassin- kuin aseenkäyttäjätkin. Seppo Juurisen näyttäessä vielä viimeisen rastin tuntumassa kaikille oikean lähtösuunnan pois takavaara-alueelta voitiin suunnistukset vielä turvallisesti läpi. "Tuttu" maasto osoitti jälleen kerran vaikutensa, mutta poikkeuksellinen sää, ei hellettä (!) helpotti suoritusta. 
> Viikon Iltarastikasvo 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Ämmänäyräs kutsuu [27.7.2006] 
Tuleva Iltarastitapahtuma kerää suunnistajat vanhalle ampumaradalle (pistoolirata), jonne Petri Juurinen ja Jussi Kilpinen ovat laatineet radoiksi 5.5 km (14 rastia), 2.8 km (8 rastia) ja 1.3 km (6 rastia) pääosin nopeakulkuiseen maastoon. Kartta on päivitetty viikko sitten, joten uusimmatkin muutokset on huomioitu. 
HUOM! Kahdella pisimmällä radalla on ehdottomasti vältettävä menemästä karttoihin merkityille kielletyille alueille, joilla on sorakuoppien sortumisvaara. 
 
Sähäkkä Metsämaili suunnistettu [24.7.2006] 
Tietävälän Metsäkallion kodan (Orimattilan Metsästysseura) ympäristön maastoissa kuntoiltiin sähäkän metsämailin merkeissä. Iltapäivän helle (+26 astetta) purkautui pienoisina sadekuuroina ja piristi tapahtumaa, joskin metsä kostui hieman. Yhteensä 74 harrastajaa säntäsi metsään. Taidollisesti vaativat radat ja kartan 1:5 000 mittakaava erottivat jyvät akanoista nytkin. Pikatapahtuma oli ohi klo 19.05, kiitos kävijöille! Piirtäkääpä reittihärveliin jalanjälkenne, opiksi itselle ja muille sekä radan laatijalle tiedoksi. 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Maken Maili Tietävälässä [19.7.2006] 
Iltarasteilla on vuorossa sähäkkä Maken Maili Tietävän Metsäkallion kodan toimiessa keskuksena. Opastus n. 4 km Myrskylän tietä keskustasta. Pituudeltaan 1.6 km ja 8 rastia sisältävä rata on saanut jälleen päivitetyn kartan ja liikutaan osin uudessa maaston osassa. Kartalle on kuvattu pienetkin kohteet. Ainakin ampumatelineitä ja muurahaispesiä löytyy ja aukeat alueet on kuvattu keltaisella värillä (ei avokallion harmaalla). Kartan mittakaavana on sprinttiin sopiva 1:5 000. Aloittelijoille ja hippokoululaisille tarjotaaan Minimaili 1 km, 5 rastia. Samassa yhteydessä ratkotaan Rastivarsojen mestaruus sprintissä ikätasoitukset huomioiden. 
 
Hellesäässä... taas! Heinämaan tapahtuma veti väkeä. [17.7.2006] 
Lähes (6/13) puolet kauden rasteista on haettu hellekelissä. Kuin inhmeen kautta erityisesti maanantait ovat olleet lämpimät tänä kesänä. Heinämaalla se ei kuitenkaan enää tottuneita metsälajin harrastajia häirinnyt ja reitit kierrettiin pääosin lomatunnelmissa. Hyväpohjaiset maastonosat käyttänyt ja rastit näkyville asetellut ratamestari Timo Hämäläinen keräsi työstään kiitokset. Osanottajia oli tällä kertaa 82 ja kauden aikana on tähän mennessä kirjattu 977 suoritusta. Maken maililla ensi viikolla päästään kävijämäärässä jo uudelle tuhatluvulle. 
> Viikon Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Heinäkuussa Heinämaalla [12.7.2006] 
Heinäkuun puoliväli vie suunnistajat Heinämaan kylälle Jursalaan, jossa tapahtumakeskuksena toimii Heinämaan hallin piha. Timo Hämäläinen on laatinut keväällä ja kesällä kauttaaltaan läpikäydylle ja päivitetylle kartalle radoiksi 5.0 km (17 rastia), 3.1 km (10) ja 1.9 km (5). Pisimmällä radalla erikoisuutena rastipiste "kuoppa kumpareessa". 
 
Hellettä ja vauhtia Kankaanmäellä [10.7.2006] 
Sää suosii myös suunnistajia Orimattilan Iltarasteilla, jo viidettä kertaa kauden aikana päästiin hellelukemiin. Virkkeen takapihalta suunnistettu tapahtuma keräsi jälleen innokkaimmat metsälajin harrastajat mukaan suunnistamaan ja vaikka kesälomat ja Fin-5 suunnistusviikko näkyykin osanottajamäärissä, on 45 suoritusta keskellä kesää hyvä osoitus tapahtuman suosiosta.  
> Kuvia tapahtumasta 
 
Vauhdikasta suunnistusta tiedossa Kankaanmäessä [5.7.2006] 
Ensi maanantain Iltarastit suunnistetaan Lars Stenstrandin keväällä 2006 päivittämällä kartalla (1:7.500, käyräväli 2.5 m). Maasto on aivan Orimattilan keskustan tuntumassa: hyväkulkuista ja polkuvoittoista ulkoilumetsää, jopa puistometsää, jossa kuitenkin löytyy haastetta mäenrinteiden rastien poiminnassa. Pekka Raunion laatimalla A-radalla on pituutta 3.7 km ja rasteja 19, B-radalla mittaa 2.7 km, rasteja 12, sekä lyhimmällä C-radalla vastaavasti 1.9 km ja 10 rastia. Autojen paikoitukseen on runsaasti tilaa Virkkeen tehtaan asfalttitakapihalla. 
 
Helteiset rastit Tietävälässä [3.7.2006] 
Kesä parhaimmillaan. Kirjosiepoille ja pääskysille riittää myös hienosti syötävää (ne paarmat ja kärpäset). Kaikkiaan 67 suunnistajaa uhmasi 28 asteen hellettä ja suunnisti pikamatkan ratoja Tietävälän Metsäkalliossa. Tätä kirjoittaessa (klo 22.30) Lahden Launeen virallinen sääasema näyttää vielä 22,2 celsiusastetta. 
 
Pikamatkat Metsäkallion 1:5.000 kartalla [28.6.2006] 
Iltarastien ilahduttava suosio jatkuu kesälomakaudellakin! Tällä kertaa on Iltarasteilla tiedossa pikamatkat Tietävälässä Metsäkallion laavulla. Maasto on nopeakulkuista kangasta, ratojen alku hieman hitaampaa edetä. Erityisesti A-radalle (3.2 km / 17 rastia) ratamestari Antti Lepola on suunnitellut tarkkaa rastinottoa, lyhyitä rastivälejä ja tiukkoja käännöksiä: oikea lähtösuunta on tärkeä! B-rata (2.1 km / 11 rastia) on helpohko pikamatkan suunnistusrata. A- ja B-radoilla kaksi rastipistettä on muurahaispesiä (rastinmääritteissä X = erikoismerkki). Helppo C-rata (1.2 km / 6 rastia) tukeutuu tiehen ja ojastoon. 
HUOM! Paikoitustilaa on melko niukasti. Koska tapahtuma on lähellä keskustaa, suositaan yhteiskyytejä tai pyöräilyä. 
 
Nikkijärvi tarjosi haastetta [26.6.2006] 
Pienellä, metsäautoteiden ja hakkuden rikkomalla alueella suunnistettu tapahtuma tarjosi haastetta taitavimmillekin pihkaniskoille. Erityisesti pitkällä radalla viimeistään nyt tarvittiin kaikki kevään aikana kehittyneet taitoreservit puhtaan suorituksen varmistamiseksi. Runsas osanottajajoukko kiitteli ratamestaria yksimielisesti. 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Nikkijärvellä hienoa suunnistusta [22.6.2006] 
Hakkuista ja hidastavista soistaan tunnettu Nikkijärven maasto on mainettaan parempi. Ratamestari Esko Eskola kierrättää radat pääosin hyväkulkuisilla alueilla - tulossa on hyvä Iltarastitapahtuma. Pisimmän radan kiertäjillä matkana on 4.6 km (13 rastia), keskiradalla 2.8 km (7 rastia) ja lyhyimmällä 1.6 km (6 rastia). Viimevuonna iltarasteilla tilastoitiin 733 suoritusta ja ennen Nikkijärven tapahtumaa suorituksia on tehty 697 kappaletta. Viimevuotinen kokonaismäärä tullee siis Luntikylässä ylittymään. 
 
Hollilanmäen kartalla hellesäässä [19.6.2006] 
Suunnistajat nauttivat helleaallon jatkumisesta Hollilanmäen maastossa. Jorma Hämäläisen laatimat radat saivat kiitosta osallistujilta vaikka erityisesti pitkälle radalle oli korkeuskäyriä saatu poikittain normaalia enemmän. Erityismaininta sitkeästä suorituksesta menee sunnuntaina Jukolan viestissä Rastivarsojen 5. joukkueen ankkuroinelle Heikki Pitkäselle - 14,3 km matkalla 3 tuntia 28 minuuttia. Ja siitä huolimatta mukana Iltarasteilla tottakai!  
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Järvikylässä jatkuu [14.6.2006] 
Yhdeksännet Iltarastit suunnistetaan Rastivarsojen uusimmalla kartalla Hollilanmäellä. Paikka sijaitsee Järvikylässä Kylänjärveltä Viljaniemen suuntaan. Keskustasta matkaa on iltarastipaikalle 7 km. Jukolan viestin jäähdyttelijöille ja kuntoilijoille on tarjolla vaativaa metsäsuunnistusta kohtuullisin korkeuseroin. Ratoina parhaat alueet kiertävä 5.0 km (12 rastia), kompassinkäyttöä vaativa 2.6 km (7 rastia) sekä pellonreunoihin ja polkuihin tukeutuva 1.5km (4 rastia). 
 
Pariisissa hellettä [12.6.2006] 
Tönnönkosken rasteilla päästiin ensimmäistä kertaa suunnistamaan hellesäässä - rankka maasto yhdistettynä lämpimään säähän teki matkasta rasittavan ja haastavan. Moni pitkää rataa kiertänyt vaihtoikin suosiolla reitin lyhyempään keskirataan. Osanottajamäärässä mitattuna tapahtuman suosio kestää ja osa rastinhakijoista valmistautuikin jo viikonlopun Jukolan viestiin. 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Tönnönkoskella tapahtuu [8.6.2006] 
Tulevana maanantaina palataan jälleen keskustan kupeeseen Tönnönkosken P-paikan tuntumaan ja Pariisin kartalle. Heikki Pitkänen on laatinut radoiksi 5.1 km (16 rastia), 3.4 km (13 r) ja 1.1 km (6 r). Pisimmällä radalla on haastetta ja vaativuutta, kahden lyhyemmän ollessa selvästi helpompia. Polkuja pääsee kaikilla radoilla hyödyntämään kuitenkin runsaasti. 
HUOM! Tönnönkosken levikkeellä on rajatusti tilaa, lisäksi Päärniläntien liikenne on siltatyömaan johdosta tavallista vilkkaampi. Paikoitus on tästä syystä viety Tönnön koulun parkkipaikalle, josta lähtöpaikalle on 400 m kävelymatka. Järjestäjät suosittelevat polkupyörä- ja kimppakyytejä. 
 
Tuhkurinjärven avokallioilla vipinää [5.6.2006] 
Länsi-Orimattilan Tuhkurinjärvellä suunnistetut Iltarastit tarjosivat aikaisemmista kerroista poiketen avokalliota ja myös haasteellisen peitteistä maastoa. Huomionarvoista oli, että keväällä lajin pariin innostuneet naisten suunnistuskurssin osallistujat kiersivät ratansa läpi ilman opastusta. Kaikkiaan tapahtumassa oli mukana 74 suunnistajaa. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Tuhkurin kartta kutsuu [1.6.2006] 
Kesäkuun alku vie suunnistajat jo kauemmas keskustasta Tuhkurinjärven maastoon. Kartta on tällä kertaa S. Sibilevin tarkkaakin tarkempi kuvaus maastosta, jonka Jari Lehtosen on päivittänyt nykytilannetta vastaavaksi 5/2006. Edellytykset hienolle suunnistustapahtumalle ovat olemassa. Radoiksi Lauri Suomela on laatinut 5.0 km (16 rastia), 3.6 km (11 r) ja 1.3 (7 r). 
 
Suunnistajat täyttivät Kalliojärven uimarannan [29.5.2006] 
Kalliojärven uimarannan parkkipaikalla oli maanantaina tungosta vaikka uimavesi oli vielä kylmää. Sukeltajien puhdistaessa uimarantaa tulevan kesän helteitä varten, 84 suunnistajaa otti tuntumaan yhteen Orimattilan haastavimmista maastoista. Ratamestari oli mitoittanut radat sopivasti. Myös uudet, kevään helpommissa maastoissa varmuutta hakeneet metsälajin harrastajat selvisivät urakasta kiitettävästi. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Kalliojärven maastossa jatkuu [26.5.2006] 
Tapahtumailmoitus jäi pois Orimattilan Sanomien seurapalstalta Helatorstain aikataulun ja ilmoittajan "nukahtamisen" vuoksi. Iltarastit kuitenkin pidetään normaalisti ja paikkana Kalliojärven uimaranta. Radoiksi Keijo Kylliäinen on laatinut 5.1 km (12 rastia), 2.7 km (6 r.) ja 1.3 km (5 r.). Vaativa maasto takaa "riittävän pitkän" lenkin myös kovakuntoisemmille pitkän radan kiertäjille. Helppo rata sen sijaan noudattelee aikaisempien tapahtumien mukaista linjaa ja soveltuu hyvin lapsille ja aloittelijoille. Naisten suunnistuskoulun virallinen ohjelma on päättynyt mutta ohjattuja ryhmätapahtumia on päätetty kysynnän vuoksi jatkaa vielä. 
 
Keskustassa 88 osallistujaa [23.5.2006] 
Arolantien tapahtuma keräsi lähes ennätyslukemat osallistujia mukavan lämpimään kevätsäähän. Varsin pienelle alueelle suunnitellut radat olivat ennakoidun kinkkiset ja runsas rastien lukumäärä vaati keskittymistä koko matkan. Myös naisten suunnistuskurssin virallinen ohjelma saatiin tältä keväältä päätökseen vaikka opastettuja tilaisuuksia onkin tarkoitus jatkaa muutamassa seuraavassa tapahtumassa. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Katso tulokset ja piirrä reittisi härveliin 
 
Keskustan kartalla luvassa metsäsuunnistusta [18.5.2006] 
Kauden viides tapahtuma vie suunnistajat aivan keskustan liepeillä olevalle pienelle metsäalueelle, jonne Jouni Wallin on laatinut 4 km (16 rastia), 2.8 km (11 r) ja 1.3 km (6 r) radat. Huolimatta lyhyistä matkoista ja keskeisestä sijainnista, luvassa on täysipainoista suunnistusta runsasrastisilla radoilla. Myös korkeuseroja löytyy, joten matkaan kannattaa lähteä maltti mukana. HUOM! Rajallisista pysäköintialueista johtuen (tienvarsipysäköinti) toivotaan mahdollisimman monen tulevan tapahtumaan pyörällä tai kimppakyydillä! 
> UUTTA: Lue nyt myös kaikkien Iltarastimaastojen ennakkokuvaukset 
 
Kolea sää ei haitannut Hiihtokeskuksessa [16.5.2006] 
Vihmova koillisenvälinen tuuli ja +6 asteen lämpötila ei metsälajin harrastajia maanantaina lannistanut. 79 rastinetsijää suunnisti runsasrastisilla radoilla yhtä innokkaasti kuin viikkoa aikaisemmin lähes hellesäässä. Lähekkäin sijainneet rastipisteet aiheuttivat monelle ylimääräistä ihmettelyä - varsinkin pitkä rata osoittautui haasteelliseksi. 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Hiihtokeskuksessa 15.5. rastinottoa [11.5.2006] 
Hiihtokeskuksen tapahtumassa pitkä rata A (5,3 km / 20 rastia) kulkee vaihtelevassa maastossa käyden myös junaradan itäpuolella. Kaksi lyhyempää B (2,9 km / 11 r) ja C (2,2 km / 10 r) pysyttelevät helpossa kangasmaastossa. Runsasrastiset radat tulevat vaatimaan osanottajilta erityistä tarkkuutta, jotta kaikilta rasteilta tulee leima - vieläpä oikeassa järjestyksessä! Kartta on muiden tapahtumien tapaan juuri (5/2006) päivitetty vastaamaan viimeisimpiä muutoksia maastossa. Huom. Naisten suunnistuskurssin kokoontuminen jo klo 17:30. 
 
92 suunnistajaa Käkelässä [9.5.2006] 
Hieno sää ja uusi lähimaasto pitivät osanottajamäärän kasvu-uralla kauden kolmannessa tapahtumassa. Artjärventien kahta puolta suunnistetussa tapahtumassa sadan osallistujan raja ei jäänyt kauaksi ja tunnelma tapahtumakeskuksessa oli sen mukaisesti tiivis. Myös Etelä-Suomessa leireillyt Lapin aluevalmennusryhmä tutustui Orimattilalaismaastoon hiihtosuunnistusmaajoukkueen entisen päävalmentajan Marko Vapan johdolla. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo Mikko Anttonen 
 
Käkelässä 8.5. tarjolla nopeaa ja hidasta maastoa [5.5.2006] 
Maanantaina 8.5. Orimattilan Iltarasteilla päästään aivan uunituoreelle, Jari Lehtosen huhti-toukokuussa ajantasaistamalle Käkelän kartalle. Ratoina on tarjolla runsasrastiset 1.5 km, 3.8 km ja 5.3 km. Pisimmällä radalla ratamestari on sijoitellut maastoon peräti 16 rastilippua. Lyhyin rata suunnistetaan 1:7 500 mittakaavaisella kartalla, kaksi muuta normaalisti 1:10 000. Kaikilla radoilla erikoisuutena on todellinen viidakkoseikkailu viimeisellä rastivälillä - onneksi ei kuitenkaan pitkä! Kokonaisuutena maasto on hieno ja hyvin kuntosuunnistukseen sopiva. 
 
Vappusuunnistuksessa 80 osallistujaa! [1.5.2006] 
Hieno sää ja mukavan helppo maasto keräsi ennätysosanoton kauden toisessa tapahtumassa. Heikki ja Arja Vestolan sekä Taisto Siiran isännöimä tapahtuma sai kiitosta selkeistä radoista, joilla myös aloittelijoiden oli helppo edetä. Reipashenkisellä Vapputapahtumalla oli selvästi kysyntää! 
> Reittihärveli  
> Kuvia tapahtumasta 
 
Vapunpäivänä Jymylinnanmäellä, paikalla myös Suunnistajan Kauppa [26.4.2006] 
Iltarastikausi jatkuu Vapunpäivän iltana Urheilukeskuksen - Lintulan maastossa, lähtöpaikkana Jymylinnanmäki. Tarjolla radat A: 5,5 km, B: 2,7 km ja C: 1,4 km. Kartan mittakaava tällä kertaa selkeälukuinen 1:7.500. Tervetuloa reipashenkiseen Vapunillan suunnistukseen ja täydentämään varustepuolta Suunnistajan Kaupasta. 
 
Kauden avauksessa 64 osallistujaa [25.4.2006] 
Iltarastikauden avaustapahtuma keräsi hienoon kevätsäähän yhteensä 64 osallistujaa. Mukana oli aktiivisten kävijöiden lisäksi ilahduttavan paljon myös uusia rastinetsijöitä. Tuloslaskentaa haitannut välinerikko viivyttää tulosten julkaisemista mutta asia pitäisi olla kunnossa viimeistään tiistai-iltaan mennessä. 
> Kuvia tapahtumasta  
 
Ensimmäiset Iltarastit Myllylän koululla [20.4.2006] 
Kausi käynnistyy maanantaina 24.4. ja maastoon pääsee klo 17-18.30 välillä. Käytössä on huhtikuussa päivitetty Koivulan-Lintulan kartta 1:10.000. Radat: helppo 1.5 km (C), helpohko 3 km (B) ja hieman vaativampi 4,7 km (A). Lyhin rata on pelkästään korttelisuunnistusta, kahdella pitemmällä radalla liikutaan myös asutuksen väliin jäävillä metsäkaistaleilla. Kun liikumme asutuksen keskellä, on muistettava, että piha- ja tonttialueille meneminen on kiellettyä ja toisaalta myös tarpeetonta, sillä rasteille pääsee hyvin olemassa olevia polkuja pitkin. Tervetuloa kauden avaukseen! 
 
Iltarastien ennakkolehti jaettu [18.4.2006] 
Ennakkolehti tuli painosta ja on tänään jaettu Orimattilan keskustan postilaatikoihin. Mikäli et omaasi saanut niin Iltarastien avaustapahtumassa niitä on jaossa. Voit myös ladata PDF-version (2,7 Mt) napsauttamalla tätä linkkiä. 
 
Uudet sivut avattu [17.4.2006] 
Uusi Orimattilan Iltarastien sivusto on avattu ja tiedottamaan rastillakävijöitä kauden tapahtumista. Sivuilla tullaan yläpitämään kaikille Iltarastien kiertäjille tarpeellista ja kiinnostavaa tietoa. Ensimmäisenä tietona voidaan todeta että vaikka kevään tulo on myöhässä ja innokkaimmat pääsevät jopa hiihtämäänkin, on kauden avaus jo viikon päästä. Maastossa on reilusti lunta mutta luonto tekee työtään ja maanantaina 24.4. tilanne on jo toinen. Ensimmäisessä tapahtumassa maasto on märkä ja jos kuivilla sukilla haluaa selvitä on matkaan syytä lähteä kumisaappaissa. No, suunnistajaahan eivät pienet esteet ole koskaan haitanneet... 

Päivitetty: 16.4.2013
    
     

- © Rastivarsat ry -