Orimattilan Iltarastit

Kausi 2007

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2007 
> Tyytyväisyyskyselyn 2007 yhteenveto 
> Kalenteri, tulokset & härvelit 2007 
 
 
Salusjärvellä suunnistettiin kauden viimeiset Iltarastit [1.10.2007] 
Kauden 2007 päättäjäisrastit etsittiin Salusjärven maastosta 55 suunnistajan voimin. Sateen kastelema mutta illaksi kuivahtanut maasto tarjosi sopivaa haastetta niin lyhyille kuin pidemmilläkin radoilla. Kaikkiaan kauden aikana tilastoitiin virallisen kirjanpidon mukaan 2242 suoritusta, joka on peräti 493 suoritusta (28 %) vuonna 2006 tehtyä edellistä kaikkien aikojen ennätystä suurempi. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Kesän viimeiset Iltarastit Salusjärvellä [26.9.2007] 
Suunnistuskausi Orimattilan Iltarastien osalta on yhtä tapahtumaa vaille lopussa. Kesän viimeiset rastit etsitään Salusjärven maastosta 1.10. Ratojen pituudet ovat A-rata 4,5 km (12 rastia), B-rata 2,7 km (8 rastia), B-helppo 2,2 km (7 rastia) ja C-rata 1,4 km (5 rastia). A- ja B-radoilla joudutaan etenemään osan matkaa selkeää suota, mutta sateista huolimatta suot on hyvin juostavia. Tervetuloa kauden päätökseen! 
 
Ilmakan mäellä suunnistettiin Iltarastit [24.9.2007] 
Kaunis ja lämmin syyssää helli suunnistajia kauden toiseksi viimeisillä Orimattilan Iltarasteilla. Jursalan laavu toimi tunnelmallisena tapahtumakeskuksena kun 78 suunnistajaa kiersi Ilmakan mäen ja lähimaaston metsiä.  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Ilmakan mäellä kalliomaastoa [18.9.2007] 
Maanantaina 24.9. Jursalan kartalla on tarjolla Ilmakan mäen parhaat palat. A-rata on pituudeltaan 4,7 km ja B-rata 3,0 km. Lyhyemmillä radoilla B-helppo 2,3 km ja C 1,8 km on käytössä kokonaan oma alueensa ja niissä myös käytössä mittakaava 1:5000 selvyyden vuoksi. Karttaan on päivitetty alueen uusimmat hakkuut. Pysäköinti on metsätien varressa ja kävelymatkaa myöhemmin saapuneilla on n. 300 metriä. Kimppakyytejä kannattaa suosia. 
 
Nikkijärvellä syksyn tuntua [17.9.2007] 
Nikkijärven komeassa maastossa suunnistettiin Iltarastit. Syksyn myötä näkyvyys maastossa alkaa pikkuhiljaa parantua kasvillisuuden valmitautuessa talven tuloon. Extremerata tarjosi normaalia runsaammin rastivälejä ja toi vaihtelua ratavalikoimaan. Tapahtumaan osallistui 45 suunnistajaa. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Nikkijärvellä extremeäkin [12.9.2007] 
Nikkijärven pohjoispuolisella alueella suunnistetaan pääsääntöisesti hyväkulkuisessa kalliomaastossa. Alueella ei ole juurikaan polkuja, mikä lisää haasteellisuutta C- ja B(helpohko)-radoilla. Perinteisten ratojen lisäksi rastiahnaille on ratamestari Harri Kettusen toimesta luvassa myös E- eli Extremerata. Ratatiedot: A-rata: 4,1 km (12 rastia), B-rata: 3,0 km (10 rastia), B-helpohko: 2,4 km (8 rastia), C-rata: 1,3 km (6 rastia) ja Extremerata: 5,0 km (19 rastia). Antoisaa syyssuunnistusta! 
 
Hollilanmäellä suunnistettiin syysillassa [10.9.2007] 
Tänä kesänä toista kertaa Hollilanmäen kartalla pidettyille iltarasteille lähdettiin 
nyt vaihteeksi kartan toisesta reunasta. Tarjolla oli reitinvalintaa ja haasteita syksyisessä 
luonnossa. Tapahtumaan osallistui 64 suunnistajaa. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Kauden 21. Iltarastit Hollilanmäen kartalla Järvikylässä [8.9.2007] 
Syksyiseksi muuttunut metsä kutsuu rastietsijät maanantaina Hollilanmäen kartalle. Ratamestari Jyrki Tuokko tarjoilee radoiksi 5.1 km, 3.1 km, 2,3 km (helppo) ja 1.5 km mittaiset radat. Opastus Luhtikyläntieltä, tervetuloa! 
 
Kalliojärven saderasteilla ennätysosanotto - 176 suunnistajaa! [3.9.2007] 
Yhdistetty Nastolan Terän ja Mäntsälän Urheilijoiden sekä Rastivarsojen Hippo-suunnistuskoululaisten seuranmestaruuskilpailut sai aikaan ennätysosanoton Kalliojärven Iltarasteille. Reipas sadekaan ei suunnistajia häirinnut vaan iloisia ilmeitä sekä lähti metsään että myös saapui sieltä. Runsas osanotto aiheutti myös tulospalveluteltalla pientä ruuhkaa. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Syyskuu alkuun Kalliojärvellä [28.8.2007] 
Syyskuun alkaessa suunnistuskelit ovat parhaimmillaan ja kuukauden ensimmäiset Iltarastit suunnistetaan Kalliojärven uimarannan parkkipaikalta käsin. Maastoon on suunniteltu suunnistukselliset radat pituuksiltaan 5.5 km, 2.9 km, 2.5 km (helppo) sekä C-rata 1.4 km. Lisäksi tarjolla TR- ja RR-radat, joilla juniorit ratkovat Rastivarsojen mestaruudet. Paikalla myös suunnistustarvikkeiden myyntiä Seppo Keltamäen toimesta, joten varusteiden hankkiminen syksyn koitoksiin onnistuu samalla Iltarastikäynnillä. 
 
Iltarastit suunnistettiin Metsäkalliolla [27.8.2007] 
Metsäkallion runsasrastisille radoille osallistui kaikkiaan 83 suunnistajaa. Laajentunut maasto tarjosi hienoa kalliomaastoa ja nopeaa kangasta. Vastapainoksi raivaukset ja aukot haastoivat etenemiskykyä. Poikkeuksellinen suuri mittakaava miellytti monia osallistujia. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Tietävälän Metsäkalliolla runsastastiset radat [22.8.2007] 
Tietävälässä Metsäkallion laavulla käytössä on uusi kahdesta vanhemmasta kartasta tehty ja päivitetty yhdistelmä "Metsäkallio 2007" mittakaavassa 1:5.000. Johtuen pääosin hyväkulkuisesta ja pienestä maastoalueesta, on radoille sijoiteltu rasteja ratamestari Kristian Leppäsen toimesta tavallista enemmän: A-rata on pituudeltaan 4.3 km (16 rastia), B-rata 3.0 km (13 rastia), B-helppo B-rata 2.6 km (9 rastia) ja C-rata 2.0 km (7 rastia). Tervetuloa kokeilemaan poikkeavaa sprintti-mittakaavaista karttaa! 
 
Iltarastit järjestettiin Kiiliössä [20.8.2007] 
Aluemestaruuskilpailun jälkilöylyinä suunnistettu Iltarastitapahtuma keräsi 88 rastinetsijää vaativaan maastoon. Kunsosuunnistajat suunnistuvat siis samoilla rasteilla kuin viikonloppuna mestaruuksista kisailleet lajin harrastajat. Pientä epäselvyyttä syntyi opastuksen kanssa - Iltarastikalenterin tiedoista poiketen opastuksen alkuun oli pidempi matka kuin ennakolta oli tiedotettu. Pahoittelut Iltarastien puolesta. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Kiiliössä [15.8.2007] 
Iltarasteilla 20.8 päästään nauttimaan viikonlopun aluemestaruuskilpailujen maastosta, kartasta ja rastipisteistä. Erinomainen kartta on valmistunut keväällä 2007 (Jari Lehtonen ja Jorma Hämäläinen). Maasto on vaihtelevaa (mänty- ja kuusimetsää, mäki- ja avokallioalueita, soita), mielenkiintoista ja paikoin myös vaativaa suunnistusmaastoa, jossa näkyvyys on pääasiassa hyvä eivätkä hakkuujätteet juurikaan hidasta kulkukelpoisuutta. Ratamestari tarjoaa neljä ratavaihtoehtoa: A 4.5 km, B 3.0 km, B-helpompi 2.9 km ja C 1.5 km. Radat kiertävät pääasiassa aluemestaruuskilpailujen lähimaastojen lasten ja nuorten rasteilla, ainoastaan A-rata tekee lenkin kauemmas vaativampaan maastonosaan. Tapahtumakeskuksena toimii Viljan tilan lähipelto. Sään pysyessä kuivana pysäköintitilaa löytyy runsaasti aivan tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä. Kannattaa tulla kauempaankin! 
 
Hellettä Pariisissa [13.8.2007] 
Intiaanikesän toiset peräkkäiset hellerastit kirmattiin Tönnönkoskella. Etukäteen vaativaksi tiedetyssä maastossa aikaa kului vaikka radat etukäteen lyhyeltä kuulostivatkin. Ennakkotieto oli kuitenkin tavoittanut hyvin metsään lähteneet joten ratavalinnat osuivat kohdalleen. Näin maaliin tuli haasteista huolimatta hyväkuntoisia suunnistajia. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvot 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Tönnönkoskella [12.8.2007] 
Kauden 17. Iltarastit järjestetään Tönnönkosken levennykseltä käsin Pariisin hienolla kartalla. Vaativa maasto on huomioitu pitämällä ratapituudet kohtuullisina. Veli-Matti Onnela on suunnitellut radoiksi 1.6 km, 2.3 km (helppo), 2.9 km ja 4.4 km mittaiset lenkit. Huom. autoilla tulevat: Päärniläntien levennyksen rajoitetun tilan vuoksi autojen pysäköinti on Tönnön koulun pihassa. 
 
Pennalassa hellettä [6.8.2007] 
Pennalan Iltarastit tarjosivat kävijöille uuden maaston lisäksi helteiset olosuhteet. Elokuinen kesäilta parhaimmillaan ja osin tiheikköinen maasto haastoivat suunnistajien etenemiskyvyn ja jaksamisen. Kuitenkin radoille osuneet hienot metsä- ja kallioalueet palkitsivat suunnistajien vaivannäön. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Pennalassa [2.8.2007] 
Tulevien Itarastien keskus on Pennalan teollisuusalueella, Tiilentien päässä. Iltarasteilla edellisen kerran vuonna 2005 käytössä ollut Pennalan kartta on päivitetty heinäkuun lopulla. Maasto radoilla on vaihtelevaa, mahtavista avokallioista tiukkaan pusikkoon. Rasteja radoilla on runsaasti johtuen maaston rikkonaisuudesta. Pitkällä radalla on kuitenkin myös pitkiä rastivälejä. Ratapituudet 5.3 km, 3.2 km, 2.6 km (helppo) ja 1.8 km. Osa radoista ylittää Pennalantien, olkaa varovaisia tiellä juostessa. Muistutuksen vielä, "pistepellot" ovat kiellettyä aluetta, vaikka vilja olisi korjattu. 
 
Sammalistossa 88 suunnistajaa [30.7.2007] 
Ennakkoon vaativaksi tiedetty Sammaliston maasto oli odotusten mukainen. Erityisesti vaativia ratoja kiertäneet totesivat SM-viestissä 2000 käytetyn maaston ja kartan haasteellisuuden eikä ilman virheitä radastaan selviytynyt monikaan. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Sammalistossa [27.7.2007] 
Heinäkuun viimeiset ja kauden 15. Iltarastit etsitään Sammaliston pienipiirteisestä maastosta. Ratamestari Juha Kiljunen on huomioinut maaston vaativuuden laatimalla hieman tavallista lyhyemmät radat: 4.1 km, 2.7 km (vaativa), 2.6 km (helppo) ja 2.1 km mutta johtuen maastosta koko rahalle on tarjolla hyvin vastinetta.  
 
Nikkijärven vaativat rastit etsitty [23.7.2007] 
Runsaasti topografiaa sisältävä maasto, päijäthämäläinen talousmetsä ja tarkka kartta - siinä eväät, joista muodostuu suunnistuksellisesti mielenkiintoinen ilta. Ratamestarikaan ei arastellut juoksuttaa osallistujia myös etenemiskykyä kysyvillä alueilla. Hyvä niin, sillä maaston parhaat alueet palkitsivat suunnistajat muutaman "viidakkopätkän" jälkeen kaksin verroin tarjoamalla upeita kallionpäällyksiä. Vaativista radoista nautiskeli runsaslukuinen 113 osallistujan joukko.  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Nikkijärvellä [22.7.2007] 
Nikkijärven metsät tarjoavat hienon ja suunnistuksellisesti haastavan maaston parhaaseen kesäloma-aikaan. Ratamestari Antti Lepolan laatimat radat ovat 4.4 km (12 rastia), 2.6 km (7 rastia) ja 1.5 km (5 rastia). Kartta on päivitetty heinäkuussa 2007 aukkojen, harvennusten ja tuulenkaatojen osalta  
 
86 suunnistajaa Mallusjoella [16.7.2007] 
Mallusjoen kesärastit keräsivät 86 suunnistajaa Selventien pallokentän lähimaastoihin. Lämmin kesäilta kului mukavasti suunnistuksen parissa ja eritysikiitoksen saa Mikon ja Tuijan järjestämä "kenttäkahvila". 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli  
> Viikon Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit jälleen Mallusjoella [15.6.2007] 
Parin vuoden tauon jälkeen Orimattilan Iltarastit järjestetään jälleen Mallusjoella. Heinäkuun aikana Heikki Larion toimesta päivitettämä kartta tarjoaa mukavaa suunnistusta hienolla metsäalueella. Ratamestari Mikko Niskanen tarjoilee radoiksi 5.1 km, 3.0 km ja 1.4 km mittaiset reitit. Extrana Mallusjoen pallokentällä on tarjolla myös pienimuotoinen buffet, josta voi pikkurahalla ostaa virkistystä suorituksen jälkeen. 
 
99 suunnistajaa Virkeenmäellä [9.7.2007] 
Tämän kesän 12. Iltarastit suunnistettiin hyvässä säässä Virkkeen takapihalla. Pekka Raunion, Tommi Leirimaan ja Olli-Petteri Hirvosen järjestämillä rasteilla oli mukavasti osallistujia lomasesongista huolimatta. Radat kiertelivät Virkkeenmäeltä alas Tönnön jokilaaksoon ja saivat maaston ohella paljon kehuja suunnistajilta. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Virkkeenmäellä suunnistetaan 1:7500 kartalla [5.7.2007] 
Keskustan tuntumassa, Virkkeenmäellä, järjestettävät Iltarastit suunnistetaan poikkeuksellisella 1:7500 mittakaavan kartalla. Pekka Raunion laatimat radat ovat pituudeltaan 1.5 km, 3.7 km ja 4.6 km. Lähimaasto tarjoaa yllättävänkin suunnistuksellista haastetta erityisesti kahdella pidemmällä radalla, lisäksi polkurikas ja hyväkuluinen maasto tekee suunnistuksesta vauhdikasta ja siksi osaltaan haasteellista. 
 
1000 suorituksen raja rikki Heinämaalla [2.7.2007] 
Kauden 11. Iltarastit keräsivät kesäsateen raikastamaan Jursalan metsään yhteensä 102 suunnistajaa. Heinämaan hallin pihasta suunnistettujen Iltarastien jälkeen tilastoituja kävijöitä kaudella 2007 on kaikkiaan 1092 kappaletta. Vertailun vuoksi viime vuonna vastaavaan aikaan kävijämäärä oli 850. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Heinämaalla [29.6.2007] 
Heinäkuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Heinämaalla. Lähtöpaikkana toimii Jursalan monitoimiareena, Heinämaan Halli, jonka lähimaasto tarjoaa hyvät olosuhteet kuntosuunnistustapahtumalle. Timo Hämäläisen suunnittelemat radat ovat pituudeltaan 5.1 km, 3.4 km, 3.0 km ja 2.0 km. Kaksi lyhyempää helppoa rataa on viety omalle, polkuvoittoiselle ja hyväkulkuiselle maastoalueelle. 
 
Hyvät rastit Hollilanmäellä [25.6.2007] 
Viilenevässä kesäkuun illassa pidetyt Iltarastit houkuttelivat tällä kertää suunnistajia mukavasti myös Orimattilan ulkopuolelta. Kesälomailevat suunnistajat kokeilevat perinteisesti uusien paikkakuntien iltarastitarjontaa ja tämä näkyi myös Järvikylän maastossa kun vierailevia rastinetsijöitä oli mukana ainakin Helsingin Suunnistajista, Espoon Suunnasta, Lahden Suunnistajista, Lahden Työväen Hiihtäjistä ja Lounais-Hämeen Rastista. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Hollilanmäellä hyväkulkuista pohjaa [25.6.2007] 
Illan radat Hollilanmäen maastossa Järvikylässä on laadittu maaston hyväkulkuisiin osiin. Ratamestari Esko Eskola on tehnyt neljä rataa: vaativammat 4.5 km ja 2.7 km, sekä helpot 2.6 km ja 2.0 km. Pysäköinnit sijaitsevat pellolla aivan Luhtikyläntien vieressä, johon autojen paikottaminen onnistuu helposti. 
 
Ämmänäyrään vauhtirasteilla 92 suunnistajaa [18.6.2007] 
Monelle suunnistajalle Jukolanviestin loppuverryttelynä suunnistetut Iltarastit keräsivät 92 osallistujaa. Hanna ja Anneli Laineen tekemät radat tarjosivat mukavaa maastoja ja vauhdin tuntua. Kaikkiaan kauden aikana on tähän mennessä nyt kirjattu 889 suoritusta, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan suorituksia oli kasassa 697 kappaletta. Kasvua Orimattilan Iltarastien osallistujamäärissä viimevuotiseen on tässä vaiheessa kautta siis lähes 30 %. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Ämmänäyrään pistooliradalla [18.6.2007] 
Iltarastit juostaan tänä iltana Ämmänäyrään kangasnmaastossa lähtöpaikkana pistooliradan parkkipaikka. Vauhdikkaat radat ovat pituudeltaan 2.2 km (7 rastia), 3.4 km (10 rastia) ja 5.5 km (14 rastia). Hyväkulkuinen ja polkurikas maasto tekee suunnistuksesta lyhyemmillä radoilla vauhdikasta, pisimmällä radalla radan kiertäjät pääsevät myös kartan hidaskulkuisempiin ja haastavampiin osiin. 
 
Tuhkurinjärvellä pienipiirteistä maastoa [11.6.2007] 
Tuhkurinjärven pienipiirteinen maasto ja tarkka kartta haastoi Orimattilan Iltarastien rastinetsijät runsasrastisilla radoilla. Lauri Suomelan ratamestaroimassa tapahtumassa suunnistajat hikoilivat tavallista pitempään, varsinkin 15 rastin pitkällä radalla. Pysäköintitilojen ahtaudesta johtunut kävely lähtöpaikalle toimi hyvänä alku- ja loppuverryttelynä. Nopeasta tulospalvelusta tällä kertaa kiittäminen on maalipöytäkirjan korvaamista kannettavalla tietokoneella. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Hellerastit uimarannalla [4.6.2007] 
Kauden ensimmäiset hellerastit suunnistettiin lähtöpaikan sijaitessa sopivasti uimarannan parkkipaikalla. Uimarien ja suunnistajien yhteiskokoontuminen Orimattilan vaativimpien suunnistusmaastojen keskelle ei kuitenkaan aiheuttanut tavattomia ruuhkia ja kaikki mahtuivat hyvin samalle alueelle. Radat tarjosivat luvattua ja sopivantasoista haastetta kaikille metsään lähtijöille. Myös kauempaa Orimattilan ulkopuolelta oli tässä tapahtumassa runsaasti osallistujia. 
> Viikon iltarastikasvo 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Kalliojärven uimarannalla [1.6.2007] 
Kesäkuun ensimmäiset Iltarastit suunnistetaan Kalliojärven uimarannan parkkipaikalta käsin, Pariisin kartalla. Vaativaan maastoon laaditut radat ovat pituudeltaan 4.2 km, 3.0 km, 2.6 km ja 1.4 km. Lyhennetystä matkasta huolimatta pisimmällä radalla riittää haastetta kokeneillekin suunnistajille, helpot radat puolestaan tukeutuvat selkeisiin maastonkohteisiin ja sopivat hyvin myös suunnistuksen juuri aloittaneille ja lapsille. Lämpimän sään sattuessa mukaan kannattaa varata myös uimavarusteet. 
 
Haastetta märässä metsässä [29.5.2007] 
Siirtyminen metsäisempään suunnistusmaastoon haastoi suunnistajat eilen alkukauden vaativimmilla radoilla. Ratojen nopeimmilla kiertäjilläkin suoritus kesti reilusti pidempään kuin ensimmäisissä tapahtumissa, mutta maaliin päästyään kaikki saattoivat olla tyytyväisiä itsensä voittamisesta. Sateen kastelema metsä hidasti myös osaltaan etenemistä ja teki erityisesti kallioista liukkaat. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Salusjärven ennakot [28.5.2007] 
Iltarastien keskuspaikkana toimii tänä iltana Salusjärven leirikeskus. Ratamestari Heikki Pitkänen on laatinut toukokuussa päivitetylle kartalle 4 rataa; 1.9 km, 3.5 km, 3.9 km ja 5.3 km. Lyhyemmät radat kiertelevät hyväkulkuisella alueella leirikeskuksen läheisyydessä pisimmän A-radan käydessä kääntymässä myös kartan toisella laidalla vaativalla avokallioalueella. Huom! Pellot ovat viimesyksyksystä poiketen kiellettyjä kulkea. 
 
Osanottoennätys uusiksi Mäntymäen sprinttiradoilla [21.5.2007] 
Kesäisen lämmin ilta, uusi kartta, lyhyet radat ja tapahtuma lähellä keskustaa. Näillä aineksilla leivottiin Orimattilan Iltarastien uusi osallistujaennätys - yhteensä 126 suunnistajaa! Oman erityistunnelmansa loi pienelle metsäalueelle sijoitetut runsasrastiset radat, jolloin kanssasuunnistajien vaikutus suunnistussuoritukseen antoi lisävauhtia. Myös Rastivarsojen sprinttisuunnistuksen seuranmestaruudet ratkottiin samoilla radoilla uunituoreella 1:5.000 kartalla. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Sprintti Mäntymäellä [19.5.2007] 
Iltarastikauden viides tapahtuma käydään Mäntymäen tanssilavan ympäristön hyväpohjaisilla kankailla. Vuorossa ovat lyhyet sprinttiradat: 2.3 km, 1.8 km ja 1.3 km (helppo). Kartta on uunituore ja täydennetty hieman erilaisin merkein kuin normaalisuunnistuskartta. Tutustu mallikarttaan ennen lähtöä. Suurin osa radoista kiertelee taajaman läheisyydessä, joten menoa tonteille ja piha-alueille on vältettävä. Reittien loppuosalla kaikki alittavat tunnelia pitkin vilkasliikenteisen tien. Lähtö ja maali sijaitsevat 200 m etäisyydellä keskuksesta. 
 
Hiihtokeskuksessa yli sata suunnistajaa [14.5.2007] 
Hiihtokeskuksen nopeakulkuisessa polkumaastossa pidetty tapahtuma keräsi runsaan osanoton. Yli sata suunnistusratojen kiertäjää osallistui kauden neljänteen iltarastitapahtumaan. Myös sää suosi suunnistajia, viimeisetkin suunnistajat ehtivät pois ensimmäisten sadepisaroiden tipahdellessa taivaalta. 
> Kuvia tapahtumasta  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Hiihtokeskuksessa [13.5.2007] 
Iltarastien kausi jatkuu hiihtokeskuksessa. Ratamestari Petri Juurisen laatimat radat (5.6 km, 3.3 km ja 1.5 km) kiertelevät paria pitkän radan rastiväliä lukuunottamatta erittäin hyväkulkuisessa maastossa. Parkkitilaa ampumahiihtostadionin alueella on runsaasti ja maanantai-illaksi on luvattu hyvää suunnistussäätä, joten kaikki rastinetsijät voidaan hyvin toivottaa tervetulleiksi Ämmänäyrään maastoon. 
 
Käkelän rasteilla 90 suunnistajaa [7.5.2007] 
Kaunis kevätsää houkutteli Orimattilan Iltarasteille Käkelän kartalle 90 suunnistajaa. Tiiviistä keskuksesta käsin järjestetty tapahtuma keräsi viimevuoden tapaan runsaan osanoton. Lars Stenstrandin päivittämä kartta ja laatimat radat saivat kiitosta muutamista matkalle sattuneista risukoista huolimatta. 
> Kuvia tapahtumasta  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit Käkelässä [7.5.2007] 
Orimattilan Iltarastit kerää rastinetsijät tänään Käkelän maastoon. Huhti-toukokuussa päivitetty kartta ja kevätaikaan mukavakulkuinen lähimaasto tarjoaa hyvät suunnistuspuitteet. Ratoina tarjolla ovat 4.4 km, 3.6 km, 2.5 km ja 1.3 km vaihtoehdot. HUOM! Johtuen tiiviistä tapahtumakesksesta on autoille rajatusti tilaa - kimppakyytejä tai polkupyörää suositellaan. 
 
Jymylinnanmäellä toistasataa rastinetsijää [1.5.2007] 
Vapunpäivän suunnistus Jymylinnanmäen kentällä keräsi Orimattilan Iltarastien ennätysosanoton, 108 suunnistajaa. Viime vuonna yli sadan osallistujan tapahtumia ei ollut lainkaan, kuluvalla kaudella heti toisessa tapahtumassa! Parkkitilaa kuitenkin oli reilusti ja metsään mahtui, ongelmia aiheutti ainoastaan valmiiksi painettujen karttojen loppuminen. Kaikki kuitenkin pääsivät nauttimaan hyväkulkuisesta maastosta mukavassa kevätsäässä. 
> Kuvia tapahtumasta  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Vappurastit Jymylinnanmäellä [30.4.2007] 
Orimattilan Iltarastien Vapunpäivän rastit kierretään Jymylinnanmäeltä käsin. Heikki Vestolan laatimilla radoilla taitojaan ja kuntoaan koettelemaan lähteville on tarjolla kolme rataa: 5.3 km, 3.1 km ja 1.6 km. Kaikki radat kiertelevät hyväkulkuisessa maastossa, jossa ei kuivalla säällä tarvitse kenkien kastumista pelätä. Paikalla tapahtumassa on myös suunnistustarvikkeita myyvä Suunnistajan Kauppa. 
 
Sateisessa kauden avauksessa 86 suunnistajaa [23.4.2007] 
Kylmänä vihmova vesisade ei säikäyttänyt talvitauolta palaavia suunnistajia. Myllylän koulun pihalta Koivulan-Lintulan metsiin suuntautuneet radat houkuttelivat 86 rastinetsijää kauden avaustapahtumaan. 
> Kuvia tapahtumasta  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli  
 
Kausi käyntiin Myllylän koululla [23.4.2007] 
Orimattilan Iltarastien kausi 2007 käynnistyy tänä iltana Myllylän koululla. 
Lähtömahdollisuus on tuttuun tapaan klo 17-18:30. Radoiksi ratamestari Kalevi Aalto on suunnitellut 4 vaihtoehtoa: 5.0 km (11 rastia), 2.8 km (8 rastia), 2.1 km (7 rastia) ja 1.8 km, helppo (5 rastia). Kaikilla radoilla liikutaan taajama-alueella mutta metsäsuunnistustakin on pitkille radoille saatu mukavasti mahtumaan. Illan tapahtumassa tontit ja 
pihamaat ovat luonnollisesti kiellettyjä alueita. Naisten suunnistuskurssin ilmoittautuminen ja kokoontuminen klo 17:30. Tervetuloa vauhdikkaaseen kauden avaukseen! 
 
Iltarastien ennakkolehti jaettu [17.4.2007] 
Iltarastien ennakkolehti on eilen jaettu Orimattilan keskustan postilaatikoihin. Mikäli et omaasi saanut niin Iltarastien avaustapahtumassa niitä on jaossa. Voit myös ladata PDF-version (1,4 Mt) napsauttamalla tätä linkkiä. 
 
Kauden 2007 kalenteri julkaistu [16.3.2007] 
Iltarastikalenteri kaudelle 2007 on valmis. Tapahtumapäivä on viime vuoden tapaan maanantai - poikkeuksena Vappurastit, jolloin Jymylinnanmäellä suunnistetaan tiistai-iltana. Laadukkaat järjestelyt jatkuvat myös tänä vuonna. Kaikki kartat ovat ajantasaisia ja radat valmiiksi painettu. Rastiliput Orimattilan Iltarasteilla ovat aina hyvin näkyvissä. Vuoden 2006 palautteen perusteella myös tienvarsiopastuksiin kiinnitetään huomioita. Uutena, kävijöiden pyynnöstä, tarjolla on vaativimmissa maastoissa kaksi eritasoista keskirataa. 
 

Päivitetty: 16.4.2013
    
     

- © Rastivarsat ry -