Orimattilan Iltarastit

Kausi 2008

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2008 
> Tyytyväisyyskyselyn 2008 yhteenveto 
 
 
Kiitos kaikille tyytyväisyyskyselyyn vastanneille 31:lle henkilölle! Vastanneiden kesken arvotun kausokortin vuodelle 2009 on voittanut Inkeri Ikola. Onnea voittajalle!.  
 
 
Kauden viimeisillä rasteilla 108 suunnistajaa [6.10.2008] 
Onnistunut Iltarastikausi sai onnistuneen päätöksen Käkelässä. Viimeiset metsässäviihtyjät saivat suunnistaa loppuradan pimeyden laskeutuessa jo "hämärän rajamailla". Huolimatta siitä että oltiin lähellä keskustaa ja aivan asutuksen laitamilla, maasto tarjosi hyviä suunnistushaasteita myös kokeneemmille rastinetsijöille. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Iltarastikausi 2008 viimeistellään Käkelässä [2.10.2008] 
Orimattilan Iltarastien kausi 2008 lähenee loppuaan. Viimeinen tapahtuma pidetään Käkelässä Manssilantien päässä. Ratamestari on vältellyt kartalla olevat pusikot ja tarjoilee hyväkulkuista pohjaa kaikilla radoilla. A-radalla on pituutta 5,1 km, B-radalla 3,1 km, B-helpolla 3,5 km ja C-radalla mukavat 1,9 km. Tervetuloa joukolla syksyiseen metsään! 
 
Iltarastit Ämmänäyräällä [29.9.2008] 
Ämmänäyrään Iltarastit suunnistettiin kauniissa syyssäässä. Suunnistajia oli mukana peräti 145, mukana myös joukko reippaita pieniä partiolaisia. Maastoa kehuttiin juostavaksi ja Sudenkuopan karttaa selkeäksi; olisipa joku halunnut kiertää pidempäänkin metsässä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Vauhtia Ämmänäyräällä [27.9.2008] 
Tervetuloa Iltarastikauden 2008 toiseksi viimeiseen rastinetsintään Ämmänäyrään Hiihtokeskukseen, lähtöpaikkana pistoolirata. Tarjolla on Orimattilan vauhdikkainta suunnistusmaastoa selkeällä 1:5000 kartalla, jolla kisattiin 2007 ampumasuunnistuksen pikamatkan SM-mitaleista. 
C-rata (1.9 km) on selkeä ja polkuihin tukeutuva. B-radalla (3,1 km) nopeimmat reitit ylittävät polkuja. A-rata (5,8 km) kartanvaihdolla ottaa kaiken irti Sudenkuopan ja Hiihtokeskuksen mäen maastosta. A-radan kartta on kaksipuolinen: kierretään ensiksi 1. lenkki, jonka pääterastilla käännetään kartta ja jatketaan suunnistamalla 2. lenkki ja maaliin. 
Odotettavissa on siis vauhdikasta menoa nopeakulkuisella kankaalla, jossa hyvä näkyvyys ja runsas polkuverkosto. 
Paikoitustilaa on niukasti ja koska tapahtuma on lähellä keskustaa, niin suositaan saapumista polkupyörällä, hölkäten tai kimppakyydein. 
 
Suunnistusta Hollilanmäessä [22.9.2008] 
Hollilanmäen osin haastavat radat suunnistettiin kesäisessä säässä. Hämärtyvässä illassa tapahtuma kokosi 102 suunnistajaa. Ennen kauden kahta viimeistä tapahtumaan tilastot näyttävät 2264 kävijän lukumäärää, joten voidaan jo tässä vaiheessa sanoa uuden osallistujaennätyksen syntyneen. Viime vuonna edelliseksi ennätykseksi kirjattiin 2242 käyntiä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Syyssuunnistusta Hollilanmäessä [17.9.2008] 
Maanantain rastit etsitään Hollilanmäen pohjoisosasta. Maasto on suhteellisen märkä ja osin liukas, joka kannattaa huomioida varovaisena liikkumisena tietyillä kallioisilla alueilla. Lyhyet radat kiertävät kartan pohjoisosassa, A-radan käyttäessä koko karttaa. A-rata on pituudeltaan 5.0 km (vaativa), B-rata 3.3 km, B-helppo 2.75 km ja C-rata on 2.05 km. 
 
Nikkijärvellä 84 suunnistajaa [15.9.2008] 
Rasteja haettiin nopeakulkuisten avokallioiden ja jyrkänteiden sekä tiheikköjen täyttämästä maastosta. 
Tällä kertaa lyhyen C-radan suunnisti vain yksi suunnistaja. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Nikkijärvellä [9.9.2008] 
Iltarastit Nikkijärvellä suunnistetaan kartan pohjoisosassa, A-ratalaiset käyvät kiertämässä Kivikolun järven. Radat on tehty hyväkulkuisimpiin ja kauneimpiin maastonosiin. B-helppo ja C-rata tukeutuvat pohjoisosan teihin ja tästä syystä helppouden ja hyväkulkuisuuden säilyttämiseksi ratoja ei voinut venyttää kovin pitkiksi. A-rata 4.6 km, B-rata 2.8 km, B-helppo 1.9 km ja C-rata 1.5 km. 
 
Ilmakanmäellä 90 suunnistajaa [8.9.2008] 
Syysilta Ilmakan hienolla mäellä tarjosi haasteellista rinnesuunnistusta, vauhdikasta avokalliota, hirvikärpäsiä ja viimeisille metsästä tulleille myös hämärtyvän illan. Tapahtuman tunnelman täydensi "kilpailukeskuksen" nuotiotulet ja kisakeskuksena toiminut laavu. 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Ilmakan laavulla [3.9.2008] 
Syyskuun toinen maanantai kerää suunnistajat yhdelle Orimattilan korkeimmista kallioista. A-ratana tarjolla on 5.4 km (14 rastia): Alku- ja loppuosuus Ilmakanmäellä, reitinvalinnoista riippuen pääosin helppokulkuista maastoa. B-vaihtoehto 3.3 km (8 rastia) vastaa A-rataa vaatimustasoltaan. B-helppo 3.1 km (7 rastia) on vähemmän vaativa reitti, jolla kuitenkin punnitaan kesällä opitut suunnistusniksit. C-rata 2.1 km (5 rastia) kiertelee lähes kokonaan upealla Ilmakanmäellä. Rastit ovat pääasiallisesti pysäyttävien maastonkohtien läheisyydessä. Perinteisten ratojen lisäksi rastiahnaille on ratamestari Harri Kettusen toimesta luvassa myös E- eli Extremerata 6,2 km (17 rastia) ja uutuutena I- eli intervallirata 2.2 km (6 rastia). Opastus Lahden suunnasta tulevia huomioiden sekä tieltä 1691 että tieltä 167 (Virenojantien risteys). HUOM! Paikoitustilaa on rajoitetusti - kannattaa suosia kimppakyytejä. Antoisaa syyssuunnistusta! 
 
Kiiliössä suunnistettiin vaativammassa maastossa [1.9.2008] 
Tällä kertaa tarjolla oli yksi kesän haastavimmista maastoista. Viileässä syysillassa metsässä oli kaikkiaan 94 suunnistajaa. Kiitokset osallistujille ja maanomistajille!  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Suunnistustaidot puntarissa Kiiliössä [26.8.2008] 
Suunnistuksen syystaidot punnitaan taitoa ja tarkkuutta vaativassa maastossa. Maasto on kuitenkin hyväpohjainen ja miellyttävän juoksukelpoinen. Radat pyritty laatimaan haasteellisiksi, kesällä harjoitellut taidot punnitaan myös kartanlukua vaativilla pisteillä unohtamatta kompassin käyttöä. A-rata on pituudeltaan 4.7 km (11 rastia), B-rata 3.0 km (7), B-helppo 2.7 km (7) ja C-rata 1.6 km (5). Helppojen ratojen suunnittelussa tähän maastoon on ollut haastetta mutta ratamestarit uskovat kaikkien selviytyvän urakasta kunnialla. 
Paikalla myös suunnistustarvikemyyntiä Rastivarsojen ja Orimattilan Iltarastien yhteistyökumppanin Heli-Sportin toimesta. Tervetuloa siis myös täydentämään suunnistustarvikkeita! 
 
Salusjärven suositut rastit etsitty [25.8.2008] 
Salusjärven rastit haettiin Karjalan Liiton mestaruuskisoissa koeponnistetuilla rasteilla. Suosio Salusjärven perinteikkäässä maastossa oli jälleen huippuluokkaa - mukana 112 suunnistajaa. Iltaa piristi huumorimielellä tapahtumaa ja 50-vuotispäiväänsä juhlistanut Hämäläisen Make, joka saapui paikalle juhlavasti pirssikyydillä (ks. kuvat) ja suunnisti ratansa sattumalta tasan 50 minuuttiin työmiehen varustuksessa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Salusjärvellä [19.8.2008] 
Kauden ensimmäiset Salusten Iltarastit ovat edessä. Tarjolla on "kilpailutason rastit", sillä edellisenä päivänä järjestetään samoilla rasteilla Karjalan Liiton mestaruuskilpailut. A-rata on tällä kertaa vaativa ja pituudeltaan 4,8 km. B-vaikea on pituudeltaan 2,9 km ja polkuihin tukeutuva B-helppo 2,3 km. C-rata on 1,5 km mittainen. Kartta on päivitetty tapahtumaa varten. 
 
Ämmänäyräällä vilskettä, mukana 129 suunnistajaa [18.8.2008] 
96 jalkasuunnistajaa ja 33 pyöräsuunnistajaa hikoili mukavassa loppukesän illassa Hiihtokeskuksen vauhdikkaassa maastossa. Orimattilassa tällä kaudella toista kertaa vieraillut Miry-cup houkutteli jälleen hyvin polkijoita lajissa, joissa järjestettyjä harjoituksia on niukasti tarjolla. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Viikon Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Ämmänäyräällä 18.8. tarjolla myös pyöräsuunnistus [12.8.2008] 
Seuraava Iltarastit Hiihtokeskuksessa tarjoavat tossun alle nopeaa kangasmaastoa sekä mahdollisuuden pyöräsuunnistuksen kokeilemiseen. Tavallisilla suunnistusradoilla A-radalla (5.0 km) on muihin ratoihin nähden muutama vaikeampi ja peitteisemmässä maastossa sijaitseva rastipiste. B-rata (2.8 km) on lähes kokonaan vauhdikasta kangasta, C-rata (1.3 km) kokonaan hyväkulkuisella alueella. 
Pysu-puolella tarjolla on kaksi rataa 15.6 km ja 9.0 km. Koska maasto on nopeaa ja helppoa ajaa, soveltuu se myös aloittelijoille. Nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja lähteä maastoon vaikka tutustumaan lajiin ilman ajanottoa. Karttatelineitä saa lainaksi ja itse tarvitsee tuoda mukanaan vain pyörä ja kypärä. 
KIELLETYILLE ALUEILLE MENO ON TODELLAKIN KIELLETTY MAHDOLLISTEN AMPUJIEN OLLESSA PAIKALLA! 
 
Tönnönkoskelta Pariisin maastoon mukava määrä kuntosuunnistajia [11.8.2008] 
Iltarastien suosio sen kun jatkuu, sillä Pariisin maastossa vieraili 110 suunnistajaa! Tämän iltaiset rastit tarjosivat osallistujille nykytrendin mukaisen suunnistuselämyksen parhaimmillaan eli toisin sanoen haastava maasto sekä hyvä kartta yhdistettynä lyhyehköihin matkoihin. Kiitokset osallistujille!  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Viikon Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Pariisissa [6.8.2008] 
Elokuu jatkuu Orimattilan Iltarastien osalta Pariisin vaativassa suunnistusmaastossa. Maaston haastavuudesta johtuen radat ovat tavallista lyhyemmät: A-radalla pituutta on 4.0 km, B-radalla 2.3 km, B-helppo on mitaltaan 1.9 km ja C-rata 1.3 km. Lähtö-maalialueena toimii Tönnönkosken levähdysalue mutta pysäköinnit tapahtuvat Tönnön koulun pihalla, josta on muutaman sadan metrin jalkamatka Tönnön vanhaa siltaa pitkin. Tervetuloa! 
 
Jursalassa mukana 89 kuntosuunnistajaa [4.8.2008] 
Tällä kertaa lähdettiin Heinämaan hallilta sateen kastelemaan maastoon hieman syksyn oloisessa säässä. Radat kiertelivät Jursalan kartalla maapohjan vaihdellessa helppokulkuisesta kalliosta vehreämpiin ojanotkoihin. Kiitokset osallistujille!  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat rastit Heinämaan hallilla [31.7.2008] 
Tulevana maanantaina suunnistetaan Jursalan maastoissa, tapahtumapaikkana toimii Heinämaan halli. A-radan pituus on 5,2km ja siinä on kivi-voittoiset rastipisteet. B-rata on 3,4km, B-helppo 2,9km ja C-rata 1,7km. Helpoimmat radat kiertelevät erittäin polkurikkaassa kangasmaastossa. Tapahtumapaikan osoite on Jursalantie 54 ja opastus on tieltä nro 1691, 10km Orimattilan keskustasta Villähteen suuntaan. Tervetuloa mukaan! 
 
Tietävälässä haastavia ratoja [24.7.2008] 
Heinäkuu päättyi Iltarastien osalta Tietävälän koulun maastossa. Nopeakulkuinen maasto oli todella nopeakulkuista ja vihreällä merkattu sitten puolestaan todella hidasta. Sää suosi jälleen suunnistajia, joita oli mukana runsaasti. Mukana oli 98 suunnistajaa.  
> Tulokset ja väliajat sekä Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Heinäkuun viimeiset Iltarastit Tietävälän koululla [24.7.2008] 
Heinäkuu päättyy Iltarastien osalta Tietävälän koulun maastossa. Osin nopeakulkuinen polku-kangas ja osin peitteisempi ja hidaskulkuinen maasto kätkee kolme rataa: A-radalla pituutta on 5.3 km, B-radalla 2.6 km ja pelkästään kovapohjaisella kankaalla kiertävällä C-radalla 2.0 km. Tervetuloa! 
 
Mallusjoen pallokentällä vilskettä [21.7.2008] 
Heinäkuun ja lomakauden ollessa parhaimmillaan löysi Mallusjoelle suunnistamaan 104 rastinetsijää. Ratamestarin lupaus hien irtoamisesta piti paikkaansa, sen verran kuumissaan suunnistajat maastosta saapuivat. Lomakausi näkyi myös tuloslistoissa, Orimattilan ja Lahden alueenkin ulkopuolta oli runsaasti osallistujia. 
> Tulokset ja väliajat sekä reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Mallusjoella [17.7.2008] 
Iltarastit jatkuvat Mallujoella vaihteeksi tasaisemmassa maastossa. Pidemmillä radoilla muutama vaativampi rastiväli ja -piste edellyttävät keskittymistä samalla kertaa kun paikoin polvennostoa vaativa maasto tuo hien mukavasti pintaan. Tarjolla 4 rataa, tervetuloa! 
Navigaattoriosoite: Selventie 1, Orimattila. 
 
Kankaanmäellä mukana 112 suunnistajaa [14.7.2008] 
Kankaanmäen keskustarastit kerävivät taas lukuisan määrän suunnistajia maanantai-illan viettoon. Pieni sateenuhka oli ilmassa mutta maasto ja suunnistajat säilyivät kuivana leppoisassa kesäillassa. Polkurikkaan ja nopeavauhtisen maaston lisäksi tarjolla oli muutama tiukka rinnesuunnistusrasti ja paikoin jopa tiheikköä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit seuraavaksi Kankaanmäellä [9.7.2008] 
Maanantaina 14.7 suunnistetaan vaihteeksi aivan Orimattilan keskustan tuntumassa Kankaanmäellä. Erittäin hyväkulkuiseen kangasmaastoon on sommiteltu lyhyehköt radat, pisimmälläkin radalla on mittaa tällä kertaa alle 4km. Tapahtumapaikkana toimii Virke Oy:n takapiha osoitteessa Kankaantie 13. Opastus on tieltä nro 164, 2km keskustasta Helsingin suuntaan. Tervetuloa mukaan! 
 
Hollilanmäellä mukana 91 suunnistajaa [7.7.2008] 
Heinäkuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Hollilanmäellä. Keli oli hieno ja varsin lämminkin. Viikkojen sateet olivat kuitenkin pitäneet huolen siitä, että jos kartassa oli merkitty suo niin siellä oli myös märkää. Maastopohja oli haastavaa vaihdellen ryteiköstä kalliokiipeilyyn ja edelleen täysien ojien ylitykseen. Mukana olleet 91 suunnistajaa tuntuivat kuitenkin pitäneen ratamestarien radoista. Osallistujamäärä oli todella hyvä, kun otetaan huomioon että monet vakiokävijät ovat paraikaa Kainuun Rastiviikolla Hyrynsalmella. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Heinäkuu käyntiin Hollilanmäellä [2.7.2008] 
Heinäkuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Hollilanmäellä. Tarjolla on monimuotoista avokalliota, vanhaa kuusikkoa ja etenemiskykyä vaativaa maastoa. A-radan rastit on aseteltu 4.7 km matkalle, B-radalla pituutta on 3.1 km. B-helpon kiertäjille tarjotaan 2.6 km reitti ja C-radalla pituutta on 1.3 km. Kartta on päivitetty muutosten osalta 6/2008. Tervetuloa suunnistukselliseen maastoon! 
 
Artjärven Vuorenmäellä mukana 104 suunnistajaa [30.6.2008] 
Orimattilan Iltarastit vieraili Artjärven puolella Vuorenmäellä. Runsasrastiset ja nopeita suunnanmuutoksia ededellyttäneet radat saivat osallistujilta ansaitut kiitoset. Maasto oli mukava polkujen, pururadan, kalliorinteen ja rantapenkereiden yhdistelmä. 1:2500 mittakaavainen kartta toi iltarastiohjelmaan virkistävää vaihtelua. 
Kymmenen suunnistetun tapahtuman jälkeen Orimattilan Iltarastien kävijämäärälaskuri näyttää lukemaa 1048 eli keskiarvo tapahtumaa kohti on lähes 105 suunnistajaa. Vertailun vuoksi vuonna 2007 kymmenen tapahtuman jälkeen suorituksia oli 990 ja vuonna 2006 yhteensä 783 kpl. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Artjärvellä sprinttityylillä [24.6.2008] 
Maanantaina 30.6. kannattaa lähteä viettämään kesäiltaa Artjärven kulttuurimaisemaan. Tarjolla on: C-rata 1.3 km, B-rata 2.8 km ja A-rata raastavat 4.1 km kartanvaihdolla. Polkurikkaassa hyväkulkuisessa maastossa rastipisteet ovat selkeitä, osa helpohkoja, mutta myös erikoisia. Radat vaativat nopeita suunnanmuutoksia ja päätöksiä parhaista reiteistä. Osan rastiväleistä voit halutessasi joko kävellä, juosta, kahlata tai uida. Lenkkareilla tai nastareilla pärjää parhaiten. A-rata tarjoaa myös hiukan fyysisyyttäkin noususumman ollessa lähes 150 metriä. Karttana kaikilla poikkeuksellinen 1:2500. 
Tervetuloa Artjärven Vuorenmäelle! Perille osaat seuraamalla Artjärvelle vieviä tienviittoja ja loppumatkasta opasteita. 
 
Sateisella Kalliojärvellä suunnistettiin [23.6.2008] 
Sateinen sää sai monen kävijän jäämään kotosalle kun Kalliojärveltä käsin suunnistettiin kauden yhdeksännet Iltarastit. Haasteellinen suunnistusmaasto palkitsi kuitenkin osallistujat visaisilla tehtävillä eikä kesäsade enemempää häirinnyt. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Juhannuksen jälkeen Kalliojärvelle [19.6.2008] 
Juhannuksen jälkeinen maanantai vie Orimattilan Iltarastit Kalliojärven kallioille oikealle "Pariisin kierrokselle". A-radalla matkana on reilu 5 km, jolla vaativuutta saadaan muutamista rinnerasteista. B-rata, n. 3 km, sisältää pari vaativampaa rastia vihreällämutta on muuten selkeää kalliomaastoa. B-helppo, 2.5 km, tukeutuu polkuihin ja teihin sisältäen jonkin verran myös reitinvalintaa. C-ratana on helppo 1.5 km, 5 rastia selvissä rastipisteissä. 
Opastuksen alkipiste: Uimarannantie 1, Orimattila. Tervetuloa! 
 
Kysely antoi Orimattilan Iltarasteille erinomaista palautetta [17.6.2008] 
Suomen Suunnistusliiton kuntosuunnistuskyselyn tulosten mukaan Orimattilassa järjestetään selvästi valtakunnan keskitasoa laadukkaampia kuntosuunnistuksia. Erityisen hyvää palautetta Orimattilan Iltarastien vastaajat antoivat toimivasta tulospalvelusta ja ilmapiiristä. Valtakunnan tasoon nähden yleisjärjstelyt toimivat vastaajien mukaan erinomaisesti. Iltarastitiimi kiittää kaikkia vastaajia annetusta luottamuksesta ja pyrkii pitämään tason korkealla jatkossakin. Kyselyn vastaajien kesken arvottiin kolme suunnistajan tuolirinkkaa ja arvontapalkinnot karttoivat tällä kertaa hevospitäjää. Voittajat olivat Jukka Tervaskanto, Helsinki Päivi Aaltonen, Turku Esa Talvinen, Rusko. 
 
Orimattilan Iltarastien vastaajien (30 kpl) yhteenveto alla. Kaikkien vastaajien (641 kpl) keskiarvot olivat: erinomainen 38,2 %, hyvä 52,3 %, tyydyttävä 8,3 %, välttävä 0,8 % ja heikko 0,3 %. 
 
 
 
Nikkijärven rastit suunnistettu [16.6.2008] 
Jukolan jälkimainingeissa mukana oli 75 suunnistajaa. Kävijämäärää verotti samalle päivälle osunut Hippo-cup Mäntsälässä ja taisipa Jukolakin painaa vielä jäsenissä aika monella.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Jukolan jälkeen Nikkijärvellä [11.6.2008] 
Jukolan jälkeinen maanantai vie suunnstajat Nikkijärven maastoon, ratojen kierrellessä Kivikolun järven ympäristössä. A- ja B-rata kulkevat pääosin nopea- ja hyväkulkuisessa kalliomaastossa, vasta viimeisillä rastiväleillä joutuu suunnistajien fyysinen kunto koetukselle. B-helppo ja C-rata tukeutuvat vahvasti alueella kiertäviin polkuihin ja tiehen ja ovat molemmat aloittelijoiden kierrettävissä. Radat ovat pituudeltaan A-rata 4.3 km (12 rastia), B-rata 3.1 km (10 rastia), B-helppo 2.4 km (9 rastia) ja C-rata 1.4km (5 rastia). 
Opastuksen alkupiste: Mustajärventien ja Luhtikyläntien risteys (Mustajärventie 1, Orimattila). 
 
Tuhkurin iltarasteilla 110 osallistujaa [9.6.2008] 
Tuhkurinjärven maastossa oli liikkeellä taas mukava määrä suunnistajia. Viileämpi sää helpotti liikkumista ja pienipiirteinen ja peitteinen maasto tarjosi haastetta kylliksi. Kiitokset osallistujille ja maanomistajille!  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Iltarastit Tuhkurissa [3.6.2008] 
Tulevana maanantaina 9.6. suunnistetaan Tuhkurinjärven maastossa. Opastus tapahtumaan on tieltä 164, 12 km Orimattilan keskustasta Levannon suuntaan.  
Radoista B-Helppo (2,4 km) ja C-rata (1,5 km) tukeutuvat vahvasti selkeisiin maaston kohtiin ja siten niille voi aloittelevakin suunnistaja lähteä turvallisin mielin. A-rata (5,0km) ja B-rata (3,0km) tarjoavat hieman haastavampaa suunnistusta kallioisessa maastossa. Kartta on päivitetty tapahtuman alla ja radat kiertelevät sen parhaissa osissa. 
Tervetuloa tapahtumaan! 
Opastuksen alku: Levannontieltä Salusjärven risteyksen kohdalta Sammalistoon päin (Salustentie 395, Orimattila). 
 
Pennalan metsässä vilskettä [2.6.2008] 
Pennalan Iltarastit keräsivät toistasataa suunnistajaa pieneen mutta etenemiskykyä kysyvään maastoon. Historian ensimmäinen Orimattilan Iltarastien liveseuranta onnistui myös erinomaisesti ja muutaman innokkaan etenemistä päästiin seuraamaan sekä tapahtumapaikalla että netissä.  
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, Väliajat 
> Reittihärveli 
> Viikon Iltarastikasvo 
 
Iltarastit Pennalassa [28.5.2008] 
Kesäkuun ensimmäisenä maanantaina rasteja haetaan Pennalan metsiköistä. Lähtö ja maalialue sijaitsee Pennalan teollisuusalueella, 167 tien vieressä. Maastohan on viimevuosilta tuttua vanhaa metsää ja hienoja mäkiä, toisaalta alueella on myös hidaskulkuista maapohjaa ja tiheikköjä. Karttaa on päivitetty tänä keväänä, joten ajantasalla ollaan.  
Ratamestari Heikki on suunnitellut johtaja Krissen kanssa maastoon sopivat hyvät radat. Ratapituuksia on tarjolla C-rata 1,8 km, B-helppo 2,7 km, B-vaativa 4,2 km ja A-rata 5,5 km. 
Huom! Erikoisuutena mahdollisuus seurata muutaman osallistujan etenemistä liveseurantana kotisohvalta tai lähtöpaikalta käsin. Muutama vapaaehtoinen suunnistaja pääsee myös kantamaan live-seurannan lähetintä. Linkit seurantaan julkaistaan lähempänä tapahtumaa. 
> Liveseuranta 
 
Tuuliharjassa haastetta [26.5.2008] 
Kuntosuunnistajat pääsivät hyödyntämään kansallisten kisojen rasteja vaativassa maastossa. Sunnuntain jäljiltä maastossa oli etenemistä nopeuttavia ja helpottavia kulku-uria 850 suunnistajan jäljiltä mutta siitä huolimatta kyseessä oli kuluvan kevään vaativin tapahtuma. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Iltarastit kansallisten kisojen maastoissa ja rasteilla [22.5.2008] 
Tulevan maanantain Iltarasteilla päästään keskustan taajamasta länsi-Orimattilan loistaville suunnistustantereille, sunnustaina juostujen Rastivarsojen 30-v juhlakisojen jälkilöylyihin. C-rata on suunniteltu tukeutumaan polkuihin, teihin sekä muihin maastossa selvästi erottuviin kohteisiin, pituutta 1,7 kilometriä. B-helpolla pituutta on 2,1 kilometriä ja rastiväleillä on selviä tukipisteitä mukavassa maastossa. B-rata haastaa 2,8 kilometrin matkalla etenijät seitsemän rastin hakuun vaihteleviin maastonosiin. A-rata (5,0 km) käy myös Kuustärventien itäpuolella, joten mäkeäkin on luvassa. 
Suunnistustarvikkeiden myynti tapahtuu Heli-Sportin toimesta, joten nyt on loistava mahdollisuus täydentää ja uudistaa suunnistustarvikkeita. 
 
Jymylinnanmäellä säpinää [19.5.2008] 
Ilmaiset rastit keräsivät kauden suurimman osallistujamäärän, 154 suunnistajaa Jymylinnanmäelle. Pyörällä rasteja kiersi 49, osa pääkaupunkiseudulta asti Orimattilaan tulleita.  
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Jymylinnanmäellä yleisötapahtuma [17.5.2008] 
Ensi maanantain Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Urheilukeskuksen-Lintulan maastossa lähtöpaikkana vesitornin juuri Jymylinnanmäellä. Yleisötapahtumana järjestettävä Iltarastit on tällä kertaa Rastivarsojen 30-juhlavuoden kunniaksi kaikille osallistujille ilmainen. 
Ratoina on tarjolla 5.3 km, 3.3 km ja 1,5 km. Myös pyöräsuunnistuksen kokeiluun on tällä kertaa mahdollisuus, joko 17,5 km mittaisella pitkällä matkalla (kartanvaihto) tai lyhyellä 5.0 km matkalla. 
 
Mäntymäen sprinttirastit suunnistettu [12.5.2008] 
Keväinen perinne, Maken Maili, osoitti jälleen vetovoimaisuutensa. Peräti 143 suoritusta rekisteröitiin kun kahdelle sprinttiradalle kirmasi maastoon uunituoreella Ämmäntöyrään 1:5.000 kartalla. Kovinta vauhtia pidemmällä radalla piti Rajamäen Rykmentin edustusjoukkueen Marko Väisänen. Poikkeuksellinen mittakaava hämäsi odotetusti suunnistajia ja maastokohteet tulivat vastaan tavallista rivakammin, osasyy varmasti useissa tapauksissa oli myös reippaampi sprinttivauhti. 
> Kuvia tapahtumasta 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
 
Sprinttirastit Ämmäntöyräällä [6.5.2008] 
Kevään kolmansilla iltarasteilla päästään uunituoreelle kartalle. Sprinttikartan symbolein on täydennetty juuri tätä tapahtumaa varten alue Mäntymäen tanssilavan itäpuoleisesta maastosta. Ratoina vaativampi 2,8 km (10 rastia) vauhdikkaassa kangasmaastossa sorakuoppa-alueiden ympärillä. Helpompi rata 1,3 km (4 rastia) kiertää tanssilavan lähistöllä tieverkostoon tukeutuen. Spesiaalina mahdollisuus tehdä karttaverryttely malliradalla. 
Samassa yhteydessä ratkotaan Rastivarsojen mestaruus sprinttimatkalla ikätasoituksin. 
Avoimeen sarjaan parhaalle tasoitussuunnistajalle ratamestari on lahjoittanut 3 vuotta kiertävän erikoisen kiertopalkinnon. Aktiivisuunnistajille tarjoutuu näin mahdollisuus harjoitella Nastolan kesäkuun SM sprinttikisoihin. 
Paikalla lisäksi suunnistustarvikkeiden kirpputori, jonne voit tuoda esimerkiksi pieneksi jääneitä suunnistuskenkiä, tekstiilejä tai kompasseja. Jätä ne kiertoon tapahtumapaikalle heti klo 17 jälkeen. 
Tervetuloa Ämmäntöyräälle! 
 
Kolea sää ei pelottanut [5.5.2008] 
Kevät otti hiukan takapakkia mutta se ei suunnistajia pelottanut. Lähes sata metsäliikkujaa löysi Tietävälään ja erityisesti nuorten suunnistajien osallistuminen oli hyvää. Projekti "siimarilta suoraan suunnistukseen" houkutti niin nuoria kuin heidän vanhempiaan sekä tietysti ohjaajia mukaan rastinetsintään. Tapahtumapaikkana toimi tunnelmallinen Tietävälän laavu, josta suuri kiitos metsästäjille! 
> Tulokset, väliajat ja reittihärveli 
 
Tietävälässä tarjolla lyhyet matkat [4.5.2008] 
Metsäkallion laavun ympäristössä on käytössä keväällä 2008 täydennetty kartta 1:5000. Maastoon on tullut uusi sähkölinja, joka halkaisee maaston ja antaa muuten tiheään välimaastoon nopean liikkumisreitin. Radat on pyritty tekemään vaihteleviksi ja eri tasoille sopiviksi. C-rata 1,5 km sisältää 6 rastia, B-helppo on 2,4 km (8 rastia), B-rata 3,0 km (11 rastia) ja A-rata 4,3 km (13 rastia). Tervetuloa! 
 
Kauden ensimmäiset Iltarastit suunnistettiin Myllylässä [27.4.2008] 
Iltarastikausi käynnistyi mukavassa kevätsäässä. Rasteja puoliksi korttelissa järjesteltyiltä rasteilta haki peräti 102 suunnistajaa, joka on ennätys Orimattilassa järjestettyjen kuntosuunnistusten avaustapahtumassa. Järjestelyt toimivat hyvin vaikka lajia ymmärtämättömät "vandaalit" onnistuivatkin tärvelemään muutamaa rastia kesken tapahtuman. Muutamalle suunnistajalle tämä aiheutti hämmennystä mutta onneksi rastiliput kuitenkin löytyivät lähistöltä ja rastit saatiin korjattua. 
> Tulokset, väliajat 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Kausi käynnistyy Myllylän koululla [25.4.2008] 
Nyt se viimein alkaa - kuntosuunnistuskausi myös Orimattilassa. Kelit ovat jo pitkään suosineet ulkoliikuntaa ja tositoimiin päästään maanantaina Orimattilassakin. Perinteisessä avauksessa Myllylän koulun pihasta suunnataan Lintulan-Koivulan maastoon. Lähdöt 17:00-18:30. Tervetuloa! 
 
Iltarastien ennakkolehti jaettu [23.4.2008] 
Iltarastien ennakkolehti on eilen jaettu postilaatikoihin. Mikäli et omaasi saanut niin Iltarastien avaustapahtumassa niitä on jaossa. Voit myös ladata PDF-version (2,9 Mt) napsauttamalla tätä linkkiä. 
 
Pikakurssi suunnistukseen [13.4.2008] 
Suomen Suunnistusliitto on tuottanut esityksen, jonka avulla voi kerrata ja tutustua suunnistuksen harrastamiseen. Materiaali on suunnattu erityisesti niille, joille suunnistus lajina on hieman vieraampi. Esityksen koko on 2,49 Mb ja sen voi katsella näpäyttämällä tätä linkkiä. 
 
Infotilaisuus toimitsijoille [7.4.2008] 
Iltarastien järjestelyihin osallistuville järjestettävä toimitsijainfo pidetään maanantaina 21.4. klo 18-20:30 Orimattilan Urheilutalon takkahuoneella. Tervetuloa! 
 
Kalenteri 2008 valmis [5.2.2008] 
 
Kalenteri kesälle 2008 on valmis ja julkaistu. Kesäisten suunnistustapahtumien ja niihin osallistumisen suunnittelu voi alkaa. 
 
Kalenteri 2008 työn alla [6.1.2008] 
Kesän 2008 Iltarastikalenteri on työn alla ja valmistuu tammikuun loppuun mennessä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan järjestelytehtäviin, ole hyvä ja laita viestiä osoitteeseen info@orimattilaniltarastit.fi. Järjestäjänä saat erilaisen näkökulman metsäisen lajin olemukseen ja olet mukana totetuttamassa yhtä Suomen laadukkainta iltarastitapahtumaa. Pienetkin, yhden illan talkooavut, otetaan mielellään vastaan. 
 
Tyytyväisyyskyselyn vastaukset luettavissa [25.12.2007] 
Tyytyväisyyskyselyn vastaukset ovat viimein luettavissa täältä. Kiitokset kaikille vastanneille. Näiden arvokkaiden vastausten perusteella saamme edelleen kehitettyä tapahtuman laatua siihen suuntaan, jota kävijät toivovat. Vastanneiden joukosta onnetar on myös löytänyt onnekkaan, kausikortin vuoden 2008 rasteille sai arvonnassa Päivi Orava. Onnea! 
 
Tyytyväisyyskysely päättynyt [29.11.2007] 
Kiitokset kaikille tyytyväisyyskyselyyn vastanneille. Yhteenveto kyselyn vastauksista tulee piakkoin tälle sivulle. 

Päivitetty: 16.4.2013
    
     

- © Rastivarsat ry -